Calculul sistemului de incalzire prin pardoseala si conditiile de funcționare

Cum calculam si cum dimensionam un sistem de incalzire in pardoseala? Un design complet de instalatie de incalzire prin pardoseala include :

  • Specificarea materialului necesar
  • O schita izometrica
  • Informatii tehnice cu privire la caderea de presiune , temperatura apei si setarile pentru echilibrarea buclelor .

Primul pas inainte de a incepe cu privire la proiectare si calculele necesare este de a verifica faptul ca toate informatiile necesare sunt la indemana. Ar trebui sa existe :

  • Un plan lizibil , simplificat al cladirii , care indică scara .
  • Detalii privind necesarul de caldura ( W/m2 ) .
  • Un indiciu cu privire la cazul in care centrala sau cazanul este amplasat in cladire si de locul de amplasare acoloanelor sau nisei in cadrul construcției .

Amplasarea distribuitoarelor ar trebui sa fie prioritare.

Read more: Calcul pentru incalzirea in pardoseala

De ce este necesara spalarea chimica a centralei termice?

In timpul functionarii centralei termice poate aparea fenomenul de fierbere la schimbatoarele de caldura primare, eventual insotit de scaderea randamentului si la schimbatorul de caldura secundar. Simptomele sunt zgomot de fierbere la functionarea la putere mare (pe apa calda menajera sau incalzire), functionare cu intermitente pe apa calda si temperaturi scazute ale acesteia. Cauza aparitiei acetsui fenomen la centralele termice poate fi atingerea de temperaturi foarte ridicate in anumite puncte ale schimbatorului primar, ceea ce inseamna ca apar mari deficiente in realizarea schimbului de caldura intre gazele de ardere si agentul termic in acele zone.

Read more: De ce este necesara spalarea chimica a centralei termice?

Cateva sfaturi utile pentru economia de energie


Pentru asigurarea unui consum cât mai mic, primul pas este ca la alegerea echipamentelor de încălzire să fie luate în calcul mai ales produsele cu clase energetice ridicate. Deşi produsele din clasele A++, A+ şi A au un preţ mai ridicat decât cele din clasele economice, conform raportului calitate-preţ, primele sunt mult mai rentabile, ajutând atât la economisirea energiei pe termen lung, cât şi la reducerea considerabilă a emisiilor de CO2, menajând în acest fel şi echilibrul ecologic.

Read more: Cateva sfaturi utile pentru economia de energie

Incalzirea in pardoseala sistem UPONOR

Este recunoscut faptul că organismul uman dispune de o capacitate limitată de adaptare în fața diferențelor de temperatură. La început simțim un disconfort. Apoi, dacă ne lăsăm înșelați de soarele iernii, ne putem pricopsi cu o viroză. Este recomandat ca în această perioadă să consumăm foarte multe ceaiuri și fructe. Si mai este recomandat ceva – să locuim sau sa lucrăm într-un spațiu cu o temperatură constantă. Din pacate diferențele de temperatură din exterior nu le putem controla. Dar diferențele de temperatură din interiorul unui imobil pot fi diminuate. Una din metode este încălzirea prin pardoseală cu sistemul UPONOR.

Read more: Incalzirea in pardoseala sistem UPONOR

Sisteme de incalzire in pardoseala pentru terenurile de sport

Dupa cum se cunoaste deja sportul ca orice alt domeniu competitional necesita investitii in infrastructura. Nu se mai poate face performanta fara conditii de pregatire optime sip e durata intregului an. Este si cazul terenurilor acoperite cu iarba. Cea mai mare problema a organizatorilor de competitii se rezuma la perioada rece, perioada in care gazonul este afectat vizibil de temperaturile scazute.

Read more: Sisteme de incalzire in pardoseala pentru terenurile de sport

Preturi UPONOR-Wirsbo

 

euro currency sign Catalog - incalzire in pardoseala

euro currency sign Catalog Wirsbo - Multistrat

euro currency sign Catalog PE-Xa alimentare cu apa

euro currency sign Catalog PE-Xa incalzire radiatoare

Documentatie UPONOR

 

help Agremente pardoseala

help Agremente incalzire

help Agremente ecoflex

help Agremente sanitare

help Sistemul Multistrat - MLCP

help Sistemul de Tevi Preizolate

Documentatie apa si incalzire cu radiatoare

attachment Alimentare cu apa PE-Xa

attachment Alimentare cu apa Multistrat