Cateva sfaturi utile pentru economia de energie


Pentru asigurarea unui consum cât mai mic, primul pas este ca la alegerea echipamentelor de încălzire să fie luate în calcul mai ales produsele cu clase energetice ridicate. Deşi produsele din clasele A++, A+ şi A au un preţ mai ridicat decât cele din clasele economice, conform raportului calitate-preţ, primele sunt mult mai rentabile, ajutând atât la economisirea energiei pe termen lung, cât şi la reducerea considerabilă a emisiilor de CO2, menajând în acest fel şi echilibrul ecologic.

portofel-nou-ssPrintre sfaturile pentru reducerea costurilor se numără: instalarea unei centrale termice în condensare, instalarea unui sistem de panouri solare, instalarea unui sistem cu pompe de căldură, izolarea locuinţei, utilizarea programelor de încălzire presetate, verificarea periodică a instalaţiei de încălzire.

În topul celor mai eficiente produse din punct de vedere energetic se regăsesc centralele termice în condensare. Instalarea unui astfel de sistem de încălzire poate aduce o economie de până la 35% la consumul de gaz.

În comparaţie cu centralele termice convenţionale, acestea oferă o eficienţă net superioară aducând beneficii maxime din punct de vedere al consumului energetic şi al costurilor. O centrală termică convenţională nu produce numai căldură, ci şi abur (condens), care este evacuat. Vaporii de apă din gazele arse conţin energie pe care centralele termice obişnuite nu o recuperează, acestea dispersând energia produsă în timpul arderii.

Datorită tehnologiei inovatoare, centralele termice în condensare reutilizează energia gazelor de evacuare şi măresc valoarea calorifică inferioară, atingând astfel o eficienţă termică de până la 108% şi aducând economii de până la 35%.

O altă metodă de economisire a energiei, de data aceasta necesară producerii de apă caldă menajeră, este instalarea unui sistem de panouri solare. Acesta poate duce la asigurarea necesarului de apă caldă menajeră în proporţie de 70%, investiţia putând fi astfel amortizată în aproximativ 5 ani.

Instalarea de încălzitoare de apă cu pompă de căldură reprezintă, de asemenea, o alternativă pentru reducerea costurilor, aducând economii ce pot ajunge chiar şi la 70%. Încălzitoarele de apă cu pompă de căldură reprezintă o inovaţie tehnologică pe piaţa locală, acestea producând apă caldă menajeră cu ajutorul căldurii absorbite din aer.

Astfel, dacă un boiler electric foloseşte exclusiv energia electrică pentru a încălzi apa, acestea utilizează în proporţie de 70% căldura din aer şi doar în proporţie de 30% electricitatea.

Pentru a asigura funcţionarea unei centrale la randament maxim, instalaţia de încălzire trebuie verificată cel puţin o dată pe an, astfel putând evita atât deteriorarea precoce a sistemului, cât şi consumul crescut de energie. (Sursa: Romania libera)

Preturi UPONOR-Wirsbo

 

euro currency sign Catalog - incalzire in pardoseala

euro currency sign Catalog Wirsbo - Multistrat

euro currency sign Catalog PE-Xa alimentare cu apa

euro currency sign Catalog PE-Xa incalzire radiatoare

Documentatie UPONOR

 

help Agremente pardoseala

help Agremente incalzire

help Agremente ecoflex

help Agremente sanitare

help Sistemul Multistrat - MLCP

help Sistemul de Tevi Preizolate

Documentatie apa si incalzire cu radiatoare

attachment Alimentare cu apa PE-Xa

attachment Alimentare cu apa Multistrat