Avantajele incalzirii prin pardoseala

Modul de instalare a încălzirii cu ţevi de apă

Încălzirea prin pardoseală cu apă fierbinte este mai avantajoasă decât cea cu radiatoare montate pe pereți, unde căldura degajată de radiatoare se produce la un nivel ridicat față de sol, se ridică spre tavan de unde apoi coboară și revine sub formă de aer rece la nivelul picioarelor. În cazul încălzirii prin pardoseală, căldura este degajată uniform la nivelul solului, asigurând creșterea confortului termic.

Instalarea țevilor ridică nivelul podelei cu 8 – 10 cm, iar variațiile de temperatură cu ocazia pornirilor și opririlor duc la dilatări repetate ale plăcuțelor de parchet obișnuite, apărând rosturi între ele, astfel că este nevoie de parchete speciale, eventual cu folie de aluminiu.
Avantajele încălzirii electrice prin pardoseală comparativ cu cea pe bază de apă

Modul de instalare a încălzirii electrice

În timp ce tubulatura pentru încălzirea prin pardoseală pe bază de apă este montată sub un strat de circa 100 – 120 mm de ciment, cablurile electrice pentru încălzirea electrică prin pardoseală sunt montate la 3 – 5 cm sub suprafața pardoselii. În felul acesta, instalarea se face mai rapid și mai ușor și costurile de instalare sunt mai mici. Datorită reacției rapide și încălzirii aproape instantanee, obținută prin utilizarea cablurilor electrice, controlul încălzirii se face mult mai ușor iar senzația de confort este atinsă mult mai rapid, conducând automat la diminuarea consumului de energie pentru încălzirea încăperilor. De asemenea, mai ales în cazul încăperilor situate la mansardă sau la un etaj superior, grosimea podelei poate fi mai mică, ceea ce reduce necesarul de material de construcție.

Aspecte economice

La nivelul anilor 2009-2011, conform reglementărilor din Ordinul nr. 66/2008, tariful pentru consumatorii casnici cu abonament monom (obișnuit) era de 0,4167 RON/kWh,[1] iar randamentul de folosire a energiei electrice este de practic 100 %. Prețul gigacaloriei livrate populației în anul 2011 în București era de 124 RON/Gcal,[2] adică 0,1066 RON/kWh, iar randamentul de folosire este de practic 100 %. Prețul gazului natural pentru consumatorii casnici cu consum normal pentru încălzire era de 0,09324 RON/kWh,[3] iar randamentul de folosire a energiei este cel al centralei termice, adică cca 90 %. Ca urmare, din punct de vedere energetic încălzirea electrică este cam de patru ori mai costisitoare decât cea cu apă, indiferent că apa ar fi furnizată prin termoficare sau preparată în centrale individuale (sursa: Wikipedia)

Preturi UPONOR-Wirsbo

 

euro currency sign Catalog - incalzire in pardoseala

euro currency sign Catalog Wirsbo - Multistrat

euro currency sign Catalog PE-Xa alimentare cu apa

euro currency sign Catalog PE-Xa incalzire radiatoare

Documentatie UPONOR

 

help Agremente pardoseala

help Agremente incalzire

help Agremente ecoflex

help Agremente sanitare

help Sistemul Multistrat - MLCP

help Sistemul de Tevi Preizolate

Documentatie apa si incalzire cu radiatoare

attachment Alimentare cu apa PE-Xa

attachment Alimentare cu apa Multistrat