icoana-incalzire-in-pardosealaIncalzire in pardoseala | icoana-alimentare-cu-apaApa si incalzire cu radiatoare | icoana-spalare-instalatiiSpalarea instalatiilor termice


 

Curatarea sistemelor de incalzire

De ce ar trebui curatate sau spalate sistemele de incalzire ?

Indiferent de tipul lor, sistemele de incalzire sunt sisteme supuse degradarii prin coroziune, contaminarii cu bacterii sau depunerilor de calcar. Sistemele de incalzire ar trebui curatate inainte de punerea in functiune sau la instalarea unei centrale noi intr-un sistem de incalzire existent. Scopul curatarii si spalarii este de a proteja sistemul de incalzire impotriva contaminarii cu ulei mineral (folosit in timpul procesului de fabricare a componentelor de otel si dupa), pentru indepartarea rezidurilor de flux nocive si resturi de la instalare(pasta, canepa etc), care provoaca coroziune. In cazul uleiului mineral daca nu este eliminat, multe componente ale instalatiei (robineti termostatici, vane motorizate, pompe) se pot defecta. Ce fac toate acestea in interiorul instalatiei noastre? Se descompun, se amesteca si impreuna creaza o pelicula care se depune pe tevi, radiatoare, dar mai grav, pe peretiii interiori ai schimbatorului de caldura din centrala, ceea ce conduce evident la scaderea randamentului acesteia. Ca rezultat avem un transfer de caldura redus si un consum mai mare de conbustibil pentru a ridica temperatura apei din sistem. Ce inseamna asta? Costuri ridicate!!! La sistemele de incalzire existente, prin curatarea lor, se indeparteaza namolul negru (oxid de fier) si depunerile de calcar, care odata eliminate imbunatatesc circulatia,reduc consumul de combustibil si elimina zgomotele din centrala.

TEAVA COLMATATA                       TEAVA CURATA

 Spalarea instalatiilor termice

Ce ar trebui facut ?

Sa previi o boala este intotdeauna mai bine si mult mai usor decat sa o vindeci. La sistemele noi de incalzire, inainte de punerea lor in functiune, folosim solutii de curatare universale neutre care pur si simplu vor circula in sistemul de incalzire pentru cel puțin o ora, dupa care golim sistemul si-l spalam pana cand apa este limpede.

La sistemele de incalzire existente, in mod ideal, noi folosim o pompa de spalare sub presiune (Powerflow Flushing Machine – care spala la temperaturi de pana la 85*C) pentru a elimina orice tratament existent si contaminat, oxizi de fier si depuneri de calcar. Toate sistemele de incalzire care sunt spalate cu o pompa sub presiune sunt curatate 100%. Folosind aceasta pompa, sub presiune ai posibilitatea de a schimba sensul de curatare la un anumit interval,procedeu necesar pentru curatarea integrala a crustei depusa in interiorul instalatiei. Powerflow Flushing Machine este un echipament special conceput pentru curatare / spalare instalatii, el avand anumite caracteristici tehnice:

 • putere motor: 1100 W
 • debit de circulare de pana la 99 l/min
 • debit de evacuare proportional la 60 l/min
 • temperatura nominala de functionare de pană la 85ºC
 • posibilitatea de a inversa sensul de curgere
 • capacitatea rezervorului: 50 l
 • robinet cu clapeta (protectie) de sens la alimentarea cu apa de la retea

 

Spalarea instalatiilor termice. Curatarea instalatiilor termice.

Dupa ce efectuam o curatare a instalatiei cu aditivi chimici, verificam spalarea cu un dispozitiv de masurare TDS, acesta facand diferenta si stabilind concentratia materialelor solide dizolvate in apa din instalatia de incalzire si reteaua de alimentare cu apa. Dupa citirea rezultatelor, daca se prezinta o diferenta de 10% inseamna ca instalatia poate fi considerata ca fiind bine spalata,iar daca arata diferente mai mari de 20%, denota faptul ca au fost lasate reziduri semnificative. Protectia sistemelor de incalzire noi si existente dupa spalare o facem cu solutii profesionale impotriva: coroziunii, depunerilor de calcar, blocarea pompelor si reducerii zgomotului din centrale.Rezultatul acestui proces va fi imbunatatirea eficienta a transferului de caldura si scaderea consumului de energie.

 

Curatare instalatii termiceATENTIE! Antigelul auto ataca garniturile si infunda schimbatoarele de caldura.

Ne gasiti si pe blogger.

CONCLUZII

Inainte de introducerea solutiilor de protectie in sistemul de incalzire, montam un Filtru cu actiune hidrociclonica, care combină actiunea hidrociclonica cu actiunea magnetica a unui ansamblu de magneti proiectati special, avand ca efect inlaturarea impuritatilor feromagnetice cat si cele neferomagnetice din apa instalatiei de incalzire si retinerea acestora in siguranta in interiorul filtrului.

Curatarea instalatiilor termiceSpecificații produs :

 •          Temperatura maximă 125°C
 •          Presiune maximă de lucru 3 bar
 •          Debit maxim 50 l/m                                                                                                
 •          Caracteristici magnet – ansamblu de magneți Neodymium (NdFeB) de 9000 Gauss
 •          Plastic Nylon armat cu fibră de sticlă

-                                                                                                                                                                                                            

 

Utilizarea corecta a tratamentului apei din circuitele termice poate asigura ca eficienta sistemului de incalzire sa se mentina pe termen lung si ca emisiile de CO2 sa fie la un nivel scazut.

Foxy Plast ofera solutii pentru curatarea personalizata a instalatiilor si centralelor termice, in functie de natura componentelor acestora (otel, cupru, aluminiu, inox, etc.). Pentru aceasta dispunem de personal specializat, tehnologie moderna si utilizam produse profesionale UK, produse care sunt acceptate de cei mai importanti producatori de sisteme de incalzire si centrale termice.

 Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul nostru dedicat procesului de spalare-curatare a instalatiilor termice - FOXYPLAST.RO

Preturi UPONOR-Wirsbo

 

euro currency sign Catalog - incalzire in pardoseala

euro currency sign Catalog Wirsbo - Multistrat

euro currency sign Catalog PE-Xa alimentare cu apa

euro currency sign Catalog PE-Xa incalzire radiatoare

Documentatie UPONOR

 

help Agremente pardoseala

help Agremente incalzire

help Agremente ecoflex

help Agremente sanitare

help Sistemul Multistrat - MLCP

help Sistemul de Tevi Preizolate

Documentatie apa si incalzire cu radiatoare

attachment Alimentare cu apa PE-Xa

attachment Alimentare cu apa Multistrat